ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΤΡΩΑΔΑ

Tην είπανε θάλασσα της Ρωμιοσύνης. Και είναι ο χαρακτηρισμός που πρέπει στην Προποντίδα, γη και θάλασσα Ελληνική επί τρεις χιλιετίες. Στα νερά της καταποντίστηκε κατά τα θρυλούμενα η Έλλη και ήταν ακόμη χρόνοι προϊστορικοί, όταν τον μυστηριακό αυτό δίαυλο, που ενώνει Ασία και Ευρώπη, διέσχισαν με χίλιους κινδύνους οι Αργοναύτες, κωπηλατώντας την Αργώ. Με τους Έλληνες ποντοπόρους μπήκε στην ιστορία, όταν Αιολείς, Μεγαρείς και Μιλήσιοι ίδρυσαν στις ευλίμενες ακτές της και τα λευκομάρμαρα Προκοννήσια, τον 7οπ.Χ. αι., τις πρώτες αποικίες.

Ελάτε σε αυτό το 8ήμερο πανόραμα των Θρακικών Σποράδων με τις καλύτερες διαθέσιμες πτήσεις !

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

 

1. Δευτέρα 26 Αυγούστου 24:   ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΙΜΒΡΟΣ 

Η ΠΤΗΣΗ ΜΑΣ

PC  1192

 

26AUG2024

 

 ATH – SAW

 

10:25-11:50

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ώρα 8.25, διατυπώσεις επιβίβασης  και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση με κατεύθυνση τον Ελλήσποντο και τα στενά των Δαρδανελλίων, το  επταστάδιο στενό που ο Ξέρξης έζευξε με τα πλοία του  γιά να τα διέλθουν οι στρατειές του κατά της Ελλάδας, το 480π.Χ. Από το Ετσεάμπατ θα φθάσουμε στο λιμάνι του Καμπάτεπέ όπου θα πάρουμε το πλοιάριο γιά την Ίμβρο. Άφιξη στον Άγιο Κήρυκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους Αγίους Θεοδώρους, ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού. Από εδώ κατάγονται ιεράρχες όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στην είσοδο του χωριού θα συναντήσουμε το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του ελληνικού δημοτικού, που είχε κτιστεί το 1930 με εισφορές των ίδιων των χωριανών, δεν λειτούργησε όμως τότε καθώς συνέπεσε με την απαγόρευση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο νησί. Στην συνέχεια θα περάσουμε από τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και θα ανηφορήσουμε προς το κέντρο του χωριού όπου θα ξεκουραστούμε στο παραδοσιακό καφενείο που ανήκε στην οικογένεια του σημερινού Πατριάρχη. Στο Γλυκύ θα απολαύσουμε ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα! Διανυκτέρευση.

 2.Τρίτη 27 Αυγούστου 24: ΙΜΒΡΟΣ-ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ

Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στα χωριά Κάστρο στην περιοχή Αρίδας και το Σχοινούδι. Μέχρι πρόσφατα (1964) ήταν ένα ανθηρότατο χωριό με περι τους 2.500 αυτόχθονες Έλληνες κατοίκους. Σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο με λιγοστούς ΄Ελληνες. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα Αγρίδια (το μοναδικό χωριό με αμιγή Ελληνικό πληθυσμό σε όλη την Τουρκία) με τους κατα πλειοψηφία ηλικιωμένους κατοίκους του  οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 35 κατά την διάρκεια του χειμώνα. Η Γεωργιάδιος Σχολή και ο Ναός του Ευαγγελισμού στέκουν  μάρτυρες μιάς άλλης εποχής. Κατόπιν μιά σύντομη στάση στην Παναγιά, την πρωτεύουσα του νησιού όπου θα δούμε την Μητρόπολη της Ίμβρου και στην συνέχεια αναχώρηση γιά το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο προς Καμπάτεπέ στις 17.00 και μέσω Ετσεάμπατ θα φθάσομε στα Δαρδανέλλια (σημερινό Canakkale) των θρύλων και της Ιστορίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3.Τετάρτη 28/08/24 : ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΟΙΑ - ΑΣΣΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για  την Τροία.   Οι Τρώες ήταν οι κάτοικοι   της Τροίας στην  Τρωάδα της Φρυγίας, στη γη της Μικράς Ασίας. Η Τροία ήταν γνωστή για τα πλούτη της, από το εμπόριο με ανατολή και δύση, τα ωραία ρούχα, την παραγωγή σιδήρου, και τα κυκλώπεια αμυντικά της τείχη. Στον λόφο του Χισαρλίκ που εντοπίζεται από τον Σλήμαν, ανακαλύπτονται 9 πόλεις χτισμένες σε διαφορετικούς αιώνες η μια πάνω στην άλλη. Ξεναγούμαστε στον αρχαιολογικό χώρο και μετά από μία σύντομη ανάπαυλα, αναχωρούμε για την Άσσο στο νοτιότατο σημείο της χερσονήσου και στο ακρωτήρι που δεσπόζει απέναντι από την νήσο Λέσβο με τα επιβλητικά και ωραιότερα τείχη του αρχαίου ελληνικού κόσμου,  Η  Άσσος Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους από την Μυτιλήνη και στην περίοδο της ακμής της φιλοξένησε την πρώτη φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλη. Εκεί γεννήθηκε τον 30 π.Χ. αι. ο Κλεάνθης, μιά μεγάλη μορφή των στωικών φιλοσόφων.  Επισκεπτόμαστε την πόλη με τα καλύτερα διατηρημένα τείχη ενισχυμένα με πύργους που φθάνουν το ύψος των 14μ.! Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με επόμενο προορισμό μας την Τένεδο, αυτό το μικρό νησάκι των Θρακικών Σποράδων που βρίσκεται μόλις 12 μίλια από το στόμιο του Ελλησπόντου και 3 μίλια από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Αναφέρεται και ως «Τρίοδος» καθώς βρίσκεται στην μέση τριών πελάγων,  του Αιγαίου, του Ελλησπόντου και του Μέλανος κόλπου. Στο νησί πριν το  1923, όταν παραχωρήθηκε στην Τουρκία, υπήρχε σημαντική ελληνική κοινότητα.  Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και το Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, το κάστρο, το σχολείο και το μικρό ελληνικό μουσείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο γιά να περπατήσουμε στα σοκάκια του νησιού που είναι πολύ γραφικά και πανέμορφα. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην μικρασιατική ακτή και στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4 . Πέμπτη 29/08/24:  ΑΒΥΔΟΣ-ΛΑΜΨΑΚΟΣ-ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΠΑΝΟΡΜΟΣ

 Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε  και  προσπερνώντας την Άβυδο και την Λάμψακο φθάνομε στον Γρανικό ποταμό που πλαισιωμένος από χαμηλούς λόφους και εύφορο κάμπο υπήρξε ιστορικό σημείο μάχης ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και τους μισθοφόρους και ιππικό των Περσών το 334 π.Χ. Θα φθάσουμε στην Αρτάκη (σημερινή Erdek). Στο λιμάνι θα επιβιβαστούμε σε πλοίο της γραμμής για να μεταβούμε στο μεγαλύτερο από τα νησιά της «Μαρμαρινής πολυνησίας», την Μαρμαρόνησο (Προκόνησος). Δεν ήταν τυχαία η επιλογή των Μιλησίων  να κτίσουν την αποικία της Κυζίκου ανάμεσα στα 700-685 π.Χ.  μέσα στο αραξοβόλι με τα πλούσια κοιτάσματα χρυσαφιού της ενδοχώρας και τις ανεξάντλητες φλέβες λευκού μαρμάρου, κάτι που προσέδωσε στην Προ του Πόντου Θάλασσα ένα νέο προσωνύμιο... «Θάλασσα του Μαρμαρά». Εδώ τα νησιά Αυλωνία των Βυζαντινών  ή Αλώνη αργότερα, καθώς και η γειτονική Αφισιά ή Οφιούσα ,  αριθμούσαν περί τους 12.000 κατοίκους , όλους Έλληνες. Λίγο πιό κεί η μικρή Κούταλη με τους 2.500 σφουγγαράδες και ψαράδες που διακρίνονταν γιά την λεβεντιά τους, ήταν περιλάλητη γιά την ευμάρεια που χαρακτήριζε τις μεγάλες οικογένειες του τόπου της. Το μεγαλύτερο από τα Προκοννήσια  ο Μαρμαράς είναι ορεινός και η ψηλότερη κορυφή του φθάνει τα 720μ. Όλες σχεδόν οι εκκλησίες του είναι εγκαταλελειμμένες  και ρήμαξαν με τον μεγάλο σεισμό του 1935. Ακόμα και το «παλάτι του Ιουστινιανού» που προσέδωσε στο χωριό το όνομα «Παλάτια», έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Μόνη μαρτυρία της αλλοτε ευδαίμονος μητροπόλεως Προκοννήσου παραμένει ο Ναός του Αγίου  Νικολάου. Εφόσον μας το επιτρέψει ο χρόνος, θα επισκεφθούμε και την Κούταλη, τόπο καταγωγής του θρυλικού Παναγή Κουταλιανού. Επιστροφή στην ακτή  και την γοητευτική σκιά της Αρκτοννήσου εκεί που έχει φωλιάσει ο Πάνορμος (σημερινή Bandirma). Δείπνο και διανυκτέρευση  στον Πάνορμο.

5. Παρασκευή 30/08/24 : ΤΡΙΓΛΕΙΑ-ΣΙΓΗ-ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε προς ανατολάς και φθάνουμε στην Τρίγλεια (σημερινή Zeytindagi=βουνό με εληές) με τον Ιερό Ναό της Παντοβασίλισσας, τον ιστορημένο με παλαιολόγειες τοιχογραφίες στο καθολικό (πρόσφατα αγοράστηκε από τον επίσκοπο Προύσης κ. Ελπιδοφόρο) και  στην Σιγή, που είναι πλαισιωμένη από την καταπράσινη θάλασσα των ελαιόδεντρων που κατηφορίζουν από τους γύρω λόφους και φθάνουν μέχρι την υπέροχη παραλία του Κυανού κόλπου.   Κατά την διαδρομή  θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα γευματίσουμε.  Σε μικρή απόσταση  επισκεπτόμαστε τα Μουδανιά, την αρχαία Μυρλεία αποικία του 7ου π.Χ. αι.  και  καταλήγουμε στην Προύσα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο, διανυκτέρευση.

6. Σάββατο 31/08/24 :  ΠΡΟΥΣΑ -ΝΙΚΑΙΑ 

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την γοητευτική πόλη της Προύσας, με το περίφημο τζαμί της, τους κατάφυτους κήπους και τα περιβόλια της να φθάνουν έως τους πρόποδες του Βιθυνικού Ολύμπου. Ιδρύθηκε στα τέλη του 3ου π.Χ. αι. και αργότερα έγινε ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά κέντρα της Ανατολής. Η εκμετάλλευση των θερμοπηγών της στα περίχωρα αλλά και η ανάπτυξη της σηροτροφίας και η εμπορεία των φημισμένων μεταξωτών  υφασμάτων της την έφεραν στο προσκήνιο καθώς μάλιστα  αποτέλεσε μαζί με την Νίκαια, έδρα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Αργότερα  έγινε η πρώτη μεγάλη οθωμανική πρωτεύουσα και γέμισε μνημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και παρέμεινε σπουδαίο κέντρο γιά τα καραβάνια που συνέδεαν την Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη με τις ανατολικές επαρχίες της Αυτοκρατορίας. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη συνεχίζουμε για την Νίκαια ( σημερινό Iznik) που βρίσκεται στον  ανατολικό κόρφο της Ασκανίας λίμνης.   Στη Νίκαια της Βιθυνίας  ο μέγας Κωνσταντίνος συγκάλεσε την Α΄ Σύνοδο της Εκκλησίας. Ο Ευσέβιος γράφει ότι η εκλογή του τόπου έγινε από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο λόγω της ευοίωνης προσωνυμίας της πόλης. Βλέπουμε τα αρχαιοελληνικά και Βυζαντινά τείχη, τον Ναό της Αγίας Σοφίας και τα ερείπια του Ναού της Παναγίας που ανατινάχθηκε ως αντίποινα το 1922.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7.Κυριακή 01/09/2024 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Γνωριμία με τα σημαντικότερα μνημεία της βυζαντινής περιόδου και της νεότερης Κοινότητας των Ρωμιών.

IΠΠΟΔΡΟΜΟΣ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΙΓΙΕ Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στον Ιππόδρομο, κτίσμα του Μ. Kωνσταντίνου, κέντρο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Πρωτεύουσας, κοσμημένο άλλοτε με πλήθος γλυπτών και έργων τέχνης της αρχαιότητας και των παλαιοχριστιανικών χρόνων που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη την αυτοκρατορία. Στη συνέχεια ξενάγηση σε ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της πόλης, στην Ιουστινιάνεια Βασιλική κινστέρνα (Yerebatan Sarayi), υπόγεια δεξαμενή με δυνατότητα συγκέντρωσης τεραστίων ποσοτήτων νερού (περ. 80.000κ.μ.) για της ανάγκες του ανακτόρου. Μετάβαση στην Αγία Σοφία, από κάθε άποψη εξέχον δείγμα του βυζαντινού πολιτισμού και των αξιών που της καλλιέργησε και μετέδωσε της 11 αιώνες της ζωής του. Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα θα μεταφερθούμε με τo πούλμαν στον τρίτο λόφο για να ξεναγηθούμε  στο σημαντικότερο μουσουλμανικό τέμενος της Πόλης, το Σουλειμανιγιέ, έργο του μεγαλύτερου αρχιτέκτονα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, του Σινάν, που περιβάλλεται από επιβλητικό συγκρότημα κτηρίων κοινωφελούς σκοπού και της τάφους του ίδιου του Σινάν, του κτήτορα Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Χιουρέμ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ   4*

7. Δευτέρα 02/09/24 ΦΑΝΑΡΙ : ΜΟΝΗ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ-ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ-ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ- ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ –ΤΖΑΜΙ ΡΟΥΣΤΕΜ ΠΑΣΑ Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στο Παλαιολόγειο παρεκκλήσι της Μονής Παμμακαρίστου (Fethiye Camii), περίφημο για τη λεπτότητα των αναλογιών και τον εξαιρετικό διάκοσμο των εξωτερικών του όψεων  καθώς και για τα ψηφιδωτά του εσωτερικού του. Ξενάγηση στη Μονή της Χώρας (Kariye Camii) και τα περιώνυμα ψηφιδωτά –προερχόμενα από την ανακαίνιση του Θ. Μετοχίτη στις αρχές του 14ου αι., που κατατάσσονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων της υστεροβυζαντινής ζωγραφικής. Επίσκεψη στην Μονή Βλαχέρνας και στη συνέχεια επίσκεψη στο αρχαιότερο εκπαιδευτήριο της Ρωμέικης Κοινότητας της Πόλης, στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους  Σχολή και γνωριμία με το επιβλητικό κτήριο και το έργο της Σχολής, η οποία συμπλήρωσε ήδη 560 χρόνια λειτουργίας (1454-2014). Μικρή βόλτα στους δρόμους του θρυλικού Φαναρίου ως την έδρα του παγκόσμιου κέντρου της Ορθοδοξίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περιήγηση στους χώρους του και προσκύνημα στο ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην συνέχεια θα φθάσουμε έως την παραλία και θα μεταβούμε στην περιοχή της Αιγυπτιακής Αγοράς (Misir Çarşisi).. Επίσκεψη στο γειτονικό Τζαμί Ρουστέμ (Rüstem Paşa Camii), κομψό κτίσμα του Σινάν κατά παραγγελίαν του πανίσχυρου γαμπρού του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, με πλούσιο διάκοσμο από τα περίφημα εφυαλωμένα πλακίδια (τσινιά) της εποχής της ακμής των εργαστηρίων της Νικαίας (Iznik). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

8. Τρίτη 03/09/2024 : ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ)-ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ΝΔ. άκρο της Πόλης. Προσκύνημα στην εκτός των τειχών Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), στο θρυλικό αγίασμα και στους τάφους των Πατριαρχών. Ξενάγηση στους Αγίους Σέργιο και Βάκχο, κορυφαίο δείγμα της αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και διακοσμητικής των χρόνων του Ιουστινιανού, θεωρούμενο ως πρόδρομος της Αγίας Σοφίας. Ακολουθεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο*, με έμφαση στο Τμήμα Κωνσταντινουπόλεως (Istanbul through the ages), μέσα από τα εκθέματα του οποίου αναδεικνύεται η ιστορία της πόλης από την ίδρυση του Βυζαντίου από τους Μεγαρείς τον 7ο αι. π.Χ. και την επανίδρυσή της ως Κωνσταντίνου πόλεως, πρωτεύουσας του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους τον 4ο μ.Χ. ως την Άλωση από τους Οθωμανούς 11 αιώνες αργότερα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.         

9.Τετάρτη 04/09/2024: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ Προγευματίζουμε και ακολουθεί ημέρα ελεύθερη ή προτεινόμενο πρόγραμμα του γραφείου και ξεναγού. Νωρίς το απόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην  Αθήνα

  Η ΠΤΗΣΗ ΜΑΣ:

04SEP2024

  SAW- ATH

17:55-19:25

PC   1193

 

* Προαιρετικά και εναλλακτικά της επισκέψεως στο Αρχαιολογικό Μουσείο, προτείνουμε κρουαζιέρα στον Βόσπορο  με έξοδα ατομικά : Μετάβαση στο λιμένα και κρουαζιέρα με προσέγγιση διαδοχικώς της ευρωπαϊκής και της ασιατικής ακτής, όπου μέσα σε πυκνή βλάστηση, πάνω στα δαντελωτά παράλια και σκαρφαλωμένα στις ήπιες πλαγιές αναδεικνύονται εντυπωσιακά ανάκτορα της εποχής του Τανζιμάτ (των μεταρρυθμίσεων της αυτοκρατορίας το 19ο αι.), γραφικές κατοικίες και λιμανάκια των παλαιών ελληνικών χωριών, φρουριακά συγκροτήματα της περιόδου αμέσως πριν από την Άλωση, ξύλινες θερινές επαύλεις των επιφανών της οθωμανικής Αυλής (yali) του 18ου και 19ου αι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Απαιτείται ταυτότητα  νέου τύπου  ή  έγκυρο διαβατήριο.

Μετά   την  27/7 δεν είναι δυνατή η ακύρωση του αεροπορικού εισιτηρίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα/Κωνσταντινούπολη/Αθήνα
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* ( στην Ίμβρο το ξενοδοχείο είναι 3*)
  • Ημιδιατροφή (στην Ίμβρο τα έξοδα γεύματος είναι ατομικά)
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του Γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος Ξεναγός
  • Πληροφοριακά έντυπα, χάρτες, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίου( 60€)
  • Εισιτήρια πλοιαρίων γιά όλες τις ενάλιες μετακινήσεις μας από και προς τα νησιά του Μαρμαρά (τοπικό πλοιάριο), και Τένεδο.
  • Μικρά λεωφορεία για μετακινήσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές ( Ίμβρο, Παναγία Φανερωμένη/Αρτάκη)

 

Ημερομηνία
26. 08.

Τιμή
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.290€ ( 15- 20 συμμετοχές) ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 1.390€ ( 9- 14 συμμετοχές ) ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 270. €
Ενδιαφέρομαι