ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Στα γειτονικά μας Βαλκάνια, τα τοπικά έθιμα  που έρχονται από το βάθος του χρόνου, αναβιώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο μετά από δεκαετίες λήθης, αναδεικνύοντας την λαμπρή κληρονομιά και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των λαών που κατοίκησαν τον τόπο.

Τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, οι πλανόδιοι μουσικοί  και τα κεράσματα, οι μυρωδιές από τα ζαχαροπλαστεία και τους φούρνους, οι παιδικές φωνές και τα παιγνίδια, δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα και γεμίζουν φως και ελπίδα τον κόσμο. Χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια  στολίζουν τις γειτονιές, τις πλατείες και τους δρόμους

Όλα συμβάλουν στην χαρούμενη προετοιμασία  για την Γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό της νέας Χρονιάς.

Τα χωριά και οι πόλεις στην περίμετρο της λίμνης Οχρίδας, με μακρά παράδοση, γιορτάζουν τις μέρες αυτές την λαμπρότερη περίοδο της χρονιάς.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα ωραιότερα Χριστούγεννα των Βαλκανίων! 

  1. Σάββατο 23  Δεκεμβρίου 2023: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΡΥΤΣΑ

 Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Σύνταγμα  ώρα 8.00΄ με προορισμό μας την Κορυτσά, με στάσεις κατά τη διαδρομή για καφέ και φαγητό.

Φθάνοντας στα σύνορα της Κρυσταλοπηγής μπαίνουμε στη χώρα διασχίζοντας το εύφορο οροπέδιο παράλληλα με την οροσειρά του Γράμμου. Άφιξη στην Κορυτσά. τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος με τα πόδια στην παλιά ελληνική συνοικία, το κόσμημα της πέτρινης Κορυτσάς.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ένα πλούσιο δείπνο και διανυκτέρευση.

  1. Kυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023 : ΚΟΡΥΤΣΑ -  ΜΟΣΧΟΠΟΛH  

Προγευματίζουμε και  επισκεπτόμαστε το Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης, με το πλουσιότερο αρχείο εικόνων σε όλη την Ευρώπη (περίπου 6.500 εικόνες και 500 άλλα εκθέματα κλωστοϋφαντουργίας, πέτρας και μετάλλου. Ξενάγηση και αναχώρηση  για τη γειτονική Μοσχόπολη, μία από τις σημαντικότερες πόλεις των Βαλκανίων και της Ευρώπης του 16ου αιώνα. Προτείνουμε γεύμα με πλούσια τοπική κουζίνα. Ξενάγηση  και χρόνος για ξεκούραση. Επιστροφή στην Κορυτσά το απόγευμα. Προτείνουμε ένα περίπατο ως το κοσμικό πάρκο με τις κρήνες και τα γλυπτά και ένα ποτό στα καφέ του εμπορικού δρόμου. Το βράδυ δειπνούμε με ζωντανή μουσική ελληνική, τοπική και ευρωπαϊκή . Διανυκτέρευση. 

  1. Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 :  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  -  ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΧΡΙΔΑΣ  

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε  για το Πόγραδετς στα νότια τησ Λίμνης  Οχρίδας . Το Πόγραδετς ή Πογραδέτσι  περιβάλλεται από λόφους  που κατοικήθηκαν κατά την πρώιμη αρχαιότητα. Το σημερινό Πόγραδετς είναι ένα από τα ωραιότερα λιμναία θέρετρα των Βαλκανίων με οργανωμένες πλάζ και έναν  πανέμορφο παραλίμνιο πεζόδρομο με πλήθος καφέ και ταβέρνες. και μιά ...επίσκεψη έκπληξη! 

Άφιξη στη Στρούγκα, μια γραφική πόλη της βόρειας Οχρίδας, κτισμένη στην εκβολή του ποταμού Μαύρου Δρίνου . Το αρχαίο ελληνικό της όνομα Εγχαλών, φανερώνει την αφθονία χελιών που ζούν στη λίμνη και στο πλωτό ποτάμι. Χρόνος για περίπατο, γεύμα και ξεκούραση. Μετάβαση στην πόλη της Οχρίδας όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

  1. Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: ΟΧΡΙΔΑ

  Ακολουθώντας τη νότια  παραλίμνια διαδρομή, περνούμε τα σύνορα  και φθάνουμε  στο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Το τοπίο πάνω από τη λιμνη και το μεγάλο υπόγειο ρεύμα που από την Πρέσπα κυλά στην Οχρίδα, προσδίδουν στον τόπο μια ασύγκριτη μοναδικότητα.  Ανεβαίνοντας στο λόφο της αρχαίας Λιχνίδος, βλέπουμε τα ρωμαϊκά ερείπια, το αρχαίο θέατρο και το Κάστρο του Σαμουήλ. Επισκεπτόμαστε μία από τις μεγαλύτερες  και σημαντικότερες ιστορικές εκκλησίες της πόλης , την μητρόπολη της Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για μια επιβλητική Βασιλική που κτίστηκε μεταξύ του 1037 και του 1055 και υπήρξε για μεγάλο διάστημα ο Καθεδρικός Ναός της Αρχιεπισκοπής  Οχρίδος. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα αξιοθέατα της πόλης. Μετά την ξενάγηση κατηφορίζουμε στα γραφικά πλακόστρωτα της πόλης όπου θα έχουμε χρόνο για να να κάνουμε τις αγορές μας  και να ξεκουραστούμε.

(Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μια ωραία  βαρκάδα στη λίμνη). Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

   5.Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ  – ΑΘΗΝΑ

 Αναχώρηση για το Μοναστήρι (Μπίτολα) με την έντονη ελληνική παρουσία ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσκεψη της αρχαίας Ηράκλειας Λυγκηστίδος, πόλης που ιδρύθηκε από τον Φίλιππο Β' και άκμασε στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια λόγω της γειτνίασής της με την Εγνατία Οδό. Ξενάγηση και αναχώρηση  για την Αθήνα με στάσεις κατά  την διαδρομή. 

                                                                                                                           Τέλος  εκδρομής

 

 Μετακινήσεις με  λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας..

 2  Διανυκτέρευση  στο  GRAND HOTEL ΚORCE  4* κεντρικό.

2  Διανυκτερεύσεις  στο  HOTEL  METROPOL BELLEVUE  4*  .

Ημιδιατροφή .  (πρόγευμα και δείπνο). 

Πλούσιο χριστουγεννιάτικο δείπνο/ρεβεγιόν.                           

Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα.   

Εισιτήρια εθνικής πινακοθήκης Κορυτσάς.     

 Διόδια αυτοκινητοδρόμων.

 Ασφάλεια ταξιδιού/αστικής ευθύνης  -   Φ.Π.Α.

Έμπειρος συνοδός του γραφείου.

n  Chek  point  και ατομικοί φόροι.

 

Εισιτήρια  σε  μουσειακούς  και  αρχαιολογικούς τόπους . 

Ποτά στα γεύματα εκτός του Ρεβεγιόν και ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. 

Ημερομηνία
23. 12.

Τιμή
δίκλινο δωμάτιο 410 € /σε μονόκλινο δωμάτιο 490 €
Ενδιαφέρομαι