ΠΟΝΤΟΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

O Πόντος και η Ανατολία είναι τόποι προικισμένοι με ξεχωριστή ομορφιά, με μεγάλο φυσικό πλούτο και ιδιαίτερα σημαντική ιστορία.

Οι λαοί και οι εθνότητες που τους κατοίκησαν, έπλεξαν διαχρονικά ένα ψηφιδωτό κοινωνιών και πολιτισμών μοναδικό. Η  ιστορία αλλά και η ίδια η φύση, ανταγωνίζονται σε μια συνεχή μεταμόρφωση, αλλάζοντας  γη και ανθρώπους και φέρνοντας  νέες εποχές και άλλες  συνθήκες.  Η αδιάκοπη ζύμωση ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή και  αντιλήψεις,  κέντριζαν πάντα το ενδιαφέρον  γεωγράφων και των ιστορικών, φυσιολατρών  και περιηγητών, να μελετήσουν και να αποτυπώσουν όσα είδαν, όσα παρατήρησαν και όσα έζησαν.

Εκπληκτικά τοπία,  πλήθος λαών, γλωσσών και θρησκειών έδωσαν το υλικό για μια πλούσια και έντονη ζωντανή παράδοση. Το ταξίδι στον Πόντο είναι ένα προσκύνημα σε τόπους όπου από την Αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους η Ελληνικότητα επιζεί και αντιστέκεται σε αντίξοες συνθήκες.

Σας προσφέρουμε το μοναδικό πρόγραμμα που επισκέπτεται και συμμετέχει στα παρχάρια, τους ελληνόφωνους του Όφη, την μυθική Κολχίδα, σημερινό Μπατούμι της Γεωργίας, όπως πάντα με πλούσια ημιδιατροφή, ξενοδοχεία πολυτελή και με συνοδεία ειδικευμένου ξεναγού και συνοδού. 

Ελάτε μαζί με το ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων ( 10 -14 συμμετοχές) για να τα γνωρίσουμε σ΄ αυτό το 10ήμερο αρτιότατο οδοιπορικό, το καλύτερο της Ελληνικής αγοράς!

1.Παρασκευή  12/7/2024:. ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  -ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ

 

ΠΤΗΣΗ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

   ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΩΡΕΣ

   PC   1192

12JUL2024

  ATH- IST    

10:15-11:40

Συγκέντρωση στις 08.15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, διατυπώσεις επιβίβασης και πτήση για την Κων/πολη. Παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο σύγχρονο πούλμαν.

Αναχώρηση για τη βυζαντινή Θεοδωρούπολη που  αργότερα θα λάβει το όνομα Σαφράμπολη λόγω της καλλιέργειας του περίφημου φυτού σαφράν. Στην αγορά της πόλης μπορείτε να βρείτε και να δοκιμάσετε τα περιζήτητα λουκούμια της με σαφράν. Περιήγηση-ξενάγηση στην παλιά συνοικία του αγίου Στεφάνου. Στενά γραφικά δρομάκια με εντυπωσιακά αρχοντικά του 19ου αιώνα και πατροπαράδοτα στέκια για ένα τσάϊ , μικρομάγαζα με τοπικά προϊόντα . Η Σαφράνμπολη και ο παραδοσιακός της οικισμός, προστατεύονται από την Ουνέσκο και έχουν κηρυχτεί μνημεία παγκόσμιας  κληρονομιάς από το 1994. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2.Σάββατο 13/7/2024: ΣΑΦΡΑΝΜΠΟΛΗΚΑΣΤΑΜΟΝΗ -ΣΑΨΟΥΝΤΑ -ΚΟΤΥΩΡΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την  Κασταμονή. Στo βορειοδυτικό τμήμα του Ευξείνου Πόντου, στην καρδιά της Παφλαγονίας , περιστοιχισμένη από πλούσια πυκνά δάση με οξιές, έλατα και καστανιές, βρίσκεται η Κασταμονή, μια πόλη που η ζωή της χάνεται στα βάθη του χρόνου.  

Η ιστορία της Κασταμονής ξεκινά από τα χρόνια της αυτοκρατορίας των Χετταίων, συνεχίζεται με τους  Φρύγες, τους  Λυδούς  και τους  Πέρσες, περνώντας στο βασίλειο της Μακεδονίας με τον  Μέγα Αλέξανδρο. Ακολουθεί η Ρωμαϊκή περίοδος και η  Δυναστεία των Κομνηνών, μία ισχυρή οικογένεια ευγενών που κυβέρνησε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία (1081-1185).  Ο Μανουήλ έχτισε ένα φρούριο με το όνομα Κάστρα Κομνηνών, που συντομεύθηκε σε Κασταμονή (Kastamonu).Περιηγούμαστε την παλιά πόλη, τα ιστορικά κτήρια και το βυζαντινό  Κάστρο.

Αναχώρηση για τη Σαψούντα. Η Σαψούντα, αρχαία  Αμισός ιδρύθηκε το 562 π.Χ από τους Ίωνες της Φώκαιας. Στη βυζαντινή εποχή  ονομάζονταν  Αμινσός και Αμινσώ και στις αρχές του 2ου υπήρχε μια ανθηρή χριστιανική κοινότητα στην πόλη. Οι  Σελτζούκοι εγκαταστάθηκαν  κοντά στην Αμισό και έκτισαν  πόλη που την ονόμασαν Samsun (εις Αμισόν – ς’ Αμισόν –  Σαμσόν- Σαμσούν). Από το 1910 είχε εξελιχθεί σε σύγχρονη πόλη και η ελληνική κοινότητα  ανέπτυξε έντονη εκπαιδευτική, κοινωνική και πνευματική δράση. Επίσκεψη ξενάγηση στην ελληνική συνοικία και το παλιό κέντρο. Δειπνούμε και διανυκτερεύουμε στα Κούτρα.  Hotel 4*.

3.Κυριακή 14/7/2024: ΚΟΤΥΩΡΑ-ΙΑΣΩΝΙΟ ΑΚΡΟ-ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ -ΠΑΡΧΑΡΙΑ.

Προγευματίζουμε και ξεκινά μια ημέρα ιδιαίτερη Κατά την αρχαιότητα, τα Κοτύωρα αποτελούσαν ανεξάρτητη δημοκρατική πολιτεία, ενώ ο Αρριανός, στο έργο του «Περίπλους Ευξείνου», κατά το 2ο αι. μ.Χ. τα αναφέρει ως μια μικρή πόλη. Η ακμαία περίοδος του 19ου αιώνα άφησαν  πολιτιστική κληρονομιά που ακόμα είναι εμφανής στον πυρήνα της πόλης που επισκεπτόμαστε. Ακολουθεί περίπατος στο  θρυλικό ακρωτήριο των αργοναυτών, το Ιασώνειο Άκρο και συνεχίζουμε  για την Κερασούντα. Η Κερασούντα, παρτίδα της κερασιάς, ιδρύθηκε από Έλληνες της Ιωνίας τον 7ο π.Χ αιώνα , αναφέρετε για την μεγάλη φιλοξενία της προς τους μυρίους του Ξενοφώντα και αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι από τα χρόνια του βασιλείου των  Μιθριδατών ως τα χρόνια της νεότερης ιστορίας.

Επισκεπτόμαστε το ναό  Αγίου Νικολάου, σήμερα μουσείο της πόλης , βλέπουμε την  οικία του ιερέως, το κτήριο του Παρθεναγωγείου   και  το περίφημο Ημιγυμνάσιο, που σήμερα στεγάζει το εμπορικό λύκειο της πόλης. Κλείνοντας τον περίπατό μας με ένα τυπικό τσάι, αναχωρούμε για να παρευρεθούμε στις ξακουστές γιορτές των χωριών του πόντου, τα ξακουστά ΠΑΡΧΑΡΙΑ.

Στα οροπέδια των Ποντικών Άλπεων σε υψόμετρα από 1.500 μέχρι και 2.500 γίνονται μεγάλα πανηγύρια στα οποία παίρνουν  μέρος δεκάδες χωριά, από κοντινές και απομακρυσμένες περιοχές. Όλοι βρίσκονται  στο πόδι για να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή και να τιμήσουν  τους παρχαρέτες.                                

  Εσύ έλα α’ σο παρχάρ’, εγω α’ σην ξενητείαν,
  τ’ ομμάτια μ’ εσκοτείνεψαν α’ σην αροθυμίαν.

Μετά τη γιορτή κατεβαίνουμε στις ακτές, στην πόλη της Τραπεζούντας όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.  Hotel 4*

4.Δευτέρα 15/7/2024: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Προγευματίζουμε και ξεκινά η γνωριμία μας με  την Τραπεζούντα. Η πόλη υπήρξε από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας σταυροδρόμι εμπορίου, θρησκειών και πολιτισμών. Από την Σκυθική-Ελληνική αρχαιότητα, το  δρόμο των Μυρίων του Ξενοφώντα, τα λιμάνια  Ελλήνων και Περσών αναφέρεται ως σημαντικός εμπορικός κόμβος στο  δρόμο του μεταξιού και σημαντικό κέντρο συνάντησης εθνοτήτων.  Ελληνική αποικία  του  7ου αι. π.Χ., σταυροδρόμι εμπορικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, ορμητήριο των βυζαντινών στρατευμάτων, κέντρο διοικητικής περιφέρειας, πυρήνας αυτονομιστικών κινημάτων, πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας, η πόλη της Τραπεζούντας, "εν τη εώα πασών αρίστη" (η καλύτερη της Ανατολής), συμπυκνώνει την  ιστορία  του ελληνισμού του πόντου  και κατέχει κεντρική θέση στο Βυζαντινό κόσμο.  Η Τραπεζούντα γέννησε Αγίους, Μάρτυρες, Ήρωες, ένδοξους αυτοκράτορες και επιφανείς λόγιους. Επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη με τα ελληνικά αρχοντικά και τις εκκλησίες και την Αγία Σοφία με τον πλούσιο διάκοσμο Βυζαντινής αγιογραφίας, την Παναγία την Χρυσοκέφαλο, θα ανεβούμε στον λόφο του Σογούκ-Σου για να θαυμάσουμε την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, που σήμερα είναι μουσείο.  Επιστροφή στο κέντρο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.     

5.Τρίτη 16/7/2024: ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ

Μετά το πρωϊνό μας αναχωρούμε για το μοναστήρι της  Παναγίας  Σουμελά.  Από τα πλατάνια της ρεματιάς με τα chalet, ανηφορίζουμε με τα πόδια (ή προαιρετικά με ταξί) το πλακόστρωτο  ως το μοναστήρι.(πεζοπορία 1,2 χλμ).

To χιλιόχρονο θρυλικό μοναστήρι, υπήρξε ανέκαθεν πόλος έλξης των προσκυνητών , μοναδικό ησυχαστήριο και τόπος λατρείας των ορθοδόξων.  Μετά την ξενάγηση στις Αγιογραφίες του μοναστηριού, ακολουθεί χρόνος για ξεκούραση στα chalet, κάτω από τα πλατάνια του ποταμού.

Προαιρετικά, με τοπικά μίνι βαν ακολουθούμε πορεία ανόδου ως τα ψηλά περάσματα των βουνών του πόντου ώσπου να φτάσουμε στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι στρατιώτες του  Ξενοφώντα στην περίφημη Κάθοδο των Μυρίων. Η διαδρομή και τοπίο είναι μοναδικά. Στο  ψηλότερο σημείο του περάσματος αντικρύζουμε τον Εύξεινο Πόντο και την σπάνια βλάστηση του οροπεδίου. Χρόνος για περίπατο και φωτογραφίες.(Υψόμ. 2400μ.)

Όσοι δεν θα ακολουθήσουν, μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους στη Ματσούκα (ελληνική κωμόπολη του Πόντου).  Περίπατος, αγορές, ξεκούραση, μέχρι την επιστροφή από τον ορεινό περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 6.Τετάρτη 17/07/2024 : ΣΟΥΡΜΕΝΑ –ΡΙΖΟΥΝΤΑ – ΜΠΑΤΟΥΜΙ (ΚΟΛΧΙΔΑ)

Προγευματίζουμε και ακολουθεί γνωριμία με τις παραλιακές πόλεις του Ανατολικού Πόντου. Φθάνουμε στα Σούρμενα και το Ρίζαιο, μυθική πατρίδα των Αμαζόνων, όπου κάνουμε μια σύντομη στάση να δούμε τα περίτεχνα μαχαίρια της πόλης  και ένα εργοστάσιο επεξεργασίας του περίφημου τσαγιού της περιοχής. Μαθαίνουμε πράγματα και μυστικά  για το τσάι που οι περισσότεροί μας δεν τα γνωρίζουμε.  Συνεχίζουμε για τα περίφημα ορεινά χωριά του Όφη, όπου ζουν συμπαγείς πληθυσμοί ελληνόφωνων. Η εμπειρία έκπληξη, καθώς  μας υποδέχονται με ποντιακούς χορούς και ποντιακή ενδυμασία!

Συνεχίζοντας, η διαδρομή είναι εντυπωσιακή καθώς το τοπίο αλλάζει. Ακολουθώντας τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας.  Η Ριζούντα, είναι γνωστή για την παραγωγή τσαγιού αλλά και για τα βαμβακερά υφαντά της με τοπικούς χαρακτήρες. Πιθανή σύντομη επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο πάνω στο δρόμο μας και συνεχίζουμε προς την Χόπα. Η Χόπα είναι το ανατολικότερο λιμάνι της χώρας, άφιξη στα σύνορα  με τη Γεωργία. Έλεγχος ταυτοτήτων/διαβατηρίων και είσοδός στη χώρα .Άφιξη στο Μπατούμι, τον αρχαίο ελληνικό Βαθύ λιμένα, την μυθική  Κολχίδα. Υπό την αυτοκρατορία του Αδριανού, η αρχαία Κολχίδα μετατράπηκε σε λιμάνι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ στά τα βυζαντινά χρόνια και, συγκεκριμένα κατά την αυτοκρατορία του Ιουστινιανού χτίστηκε οχυρό με την ονομασία Πέτρα. Περιηγούμαστε-ξεναγούμαστε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο μνημείο των Αργοναυτών. Ακολουθεί χρόνος για περίπατο και ξεκούραση. Επιστροφή στην Τραπεζούντα.  Δείπνο και ελεύθερη έξοδος στο κέντρο της πόλης. Hotel 4* κεντρικό.

7.Πέμπτη 18/07/2024: ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ.

Προγευματίζουμε και αρχίζουμε την διάβαση των Ποντικών Άλπεων.

Η διαδρομή μας ώσπου να φτάσουμε στην Αργυρούπολη μας πλημυρίζει με τις εικόνες της ασύγκριτης ομορφιάς του ορεινού Πόντου. Το Γκιουμούσχανε, σύμφωνα με τον θρύλο, ιδρύθηκε από κατοίκους της γειτονικής Τζάνιχας (Τσάγχης), οι οποίοι μετοίκησαν ολοκληρωτικά εκεί, στα μέσα του 16ου αιώνα. Η αφορμή είχε δοθεί όταν ένας χωρικός είδε να λάμπει μέσα στη νύχτα ένα κομμάτι αργυρομεταλλεύματος το οποίο συνέχεια μετέφερε στην Τσάγχη να το μελετήσουν. Μετά την ίδρυση του οικισμού, εγκαταστάθηκαν σ' αυτόν και καταδιωκόμενοι από τις τουρκικές αρχές Τραπεζούντιοι, οι Καλπακτσήδες και οι Κετσετζήδες, καθώς και κάτοικοι διάφορων χωριών της Χαλδίας όπως το Χατς. Η Αργυρούπολη είχε γρήγορη και μεγάλη εξέλιξη και ο πλούτος της οδήγησε σε ακμή που ακόμα τα ίχνη της είναι ορατά στην αρχιτεκτονική και την οργάνωση της πόλης. Ξενάγηση και χρόνος για αγορές και την απόλαυση ενός τσαγιού.  Αναχώρηση για τη Σεβάστεια. Η Σεβάστεια  «Σίβας» ανήκει στην Κεντρική Ανατολία,  που  ιστορικά  ήταν η Μικρή Αρμενία . Κωμόπολη στα νότια του Πόντου, χτίστηκε στους πρόποδες του όρους Παρυαδρί  2km από τον ποταμό άνω Άλυ  σε υψόμετρο 1.285 μέτρα, στον οδικό άξονα Καισάρειας Βαγδάτης. Το 64 π.Χ., μετά τον Τρίτο Μιθριδατικό Πόλεμο, ο  Πομπήιος ίδρυσε μια πόλη στη θέση που ονομαζόταν «Μεγαλόπολη». Σεβάστεια ονομάστηκε προς τιμήν του Σεβαστού Αυγούστου, του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα. Στις  αρχές του 16ου αιώνα ζούσαν στην πόλη 750 χριστιανικές οικογένειες (περίπου 4300 άτομα ) και 261 μουσουλμανικές οικογένειες (περίπου 1350).Στην είσοδο της πόλης, βλέπουμε την ξερή λίμνη, τόπο των 40 μαρτύρων και στο εσωτερικό εξαιρετικά οθωμανικά μνημεία. Το Γκιοκ Μεντρεσές , ιστορικό μνημείο του 13ου αιώνα, είναι έργο του Έλληνα αρχιτέκτονα Καλογιάννη από το Ικόνιο. Ξενάγηση και χρόνος για ξεκούραση και αγορές στη σκεπαστή αγορά της πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8.Παρασκευή 19/07/2024: ΧΑΤΤΟΥΣΑ -ΑΜΑΣΕΙΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του  βασιλείου των Χετταίων, την Χαττούσα.

Στην πορεία μας  συναντούμε γραφικά χωριά και τόπους που κρύβουν ιστορικά μνημεία και διατηρούν όμορφες εικόνες Οι Χετταίοι κατοίκησαν στην περιοχή μέχρι το 1200 π.Χ. και ακολούθησαν  οι Φρύγες που οργάνωσαν  οικισμούς, έκτισαν  κάστρα και οργάνωσαν τη ζωή της υπαίθρου. Η  δυναστεία των Μιθριδατών   που ακολούθησε έφερε μια νέα μορφή πολιτισμού, που σφράγισε έκτοτε την ποντιακή επικράτεια.

Η κατεύθυνσή μας, διασχίζοντας τη γη του θρυλικού λαού των Χετταίων , επιβάλλει να επισκεφθούμε την πόλη των βασιλέων, την μυστηριώδη Χαττούσα. Κυκλώπεια οχυρωματικά τείχη και λόφοι παγίδες, την προστάτευαν από εχθρούς όπως τους πολυμήχανους Αχιγιάβα.

Η πύλη των λεόντων στέκει επιβλητική ψηλά,3.200 χρόνια τώρα, αιώνιος φρουρός της πόλης. Ξενάγηση και ιστορική αναδρομή στον πολιτισμό των Χετταίων. Αναχώρηση για την  Αμάσεια.

Άφιξη το απόγευμα και γνωριμία με την πόλη. Ξενάγηση στην παλιά πόλη που διαρρέεται από τον ποταμό Ίρι (Γιεσίλιρμακ). Εδώ θα δούμε τις παλιές γραφικές γειτονιές και τους τάφους των Μιθριδατιδών βασιλέων του Πόντου, λαξευμένους πάνω σε βραχώδη πλαγιά, που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί χρόνος για ξεκούραση και αγορές. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Διανυκτέρευση.

 9.Σάββατο  20/7/2024:ΑΜΑΣΕΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ                                                

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα. Κατά την είσοδό μας στην πρωτεύουσα, κάνουμε έναν πανοραμικό γύρο της πόλης. Επισκεπτόμαστε το μουσείο Μικρασιατικών πολιτισμών της Άγκυρας. Ένα σπουδαίο μουσείο που δίνει συνοπτικά την συνολική εικόνα λαών και πολιτισμών που πέρασαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στη χώρα. Χετταίοι, Φρύγεις, Λύδιοι, Πέρσες, Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σελτζούκοι κ.α. Σήμερα η Άγκυρα, τοποθετημένη στην καρδιά της χώρας, είναι ένα κομμάτι της «αληθινής» Τουρκίας που παραμένει αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Βρίσκεται πραγματικά στα σύνορα όπου η Ανατολή συναντάει τη Δύση. Μια τελευταία επίσκεψη στο κάστρο της παλιάς πόλης θα μας αφήσει τις ωραιότερες εικόνες της άγνωστης πρωτεύουσας της Τουρκίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10.Κυριακή  21/7/2024 : ΑΓΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και ακολουθεί  ελεύθερο πρωινό στην Άγκυρα για τον αποχαιρετιστήριο περίπατό μας και αγορές. Μετάβαση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω Κωνσταντινούπολης για την Αθήνα.                                              

           

ΠΤΗΣΕΙΣ

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

   ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΩΡΕΣ

 

PC   2667 

PC   1193     

21JUL2024

21JUL2024

  ESB-IST

  IST-ATH

13:20-14:25

17:55-19:25

                                                                

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Λόγω της ιδιαιτερότητας του προγράμματος, ίσως κριθεί σκόπιμο κατά την εκτέλεσή του, να τροποποιηθεί η ροή του σε κάποια σημεία, χωρίς να παραληφθεί κανένα του μέρος.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  Οι εγγραφές είναι έγκυρες με την κατάθεση της πρώτης δόσεως.

                     1η δόση   400 €  έως  1-6- 2024

                     2η δόση    400€  έως   24-6-2024

                     Εξόφληση υπολοίπου έως   5 Ιουλίου 2024

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Κων/πολη και

Άγκυρα – Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη-Αθήνα.

  • Μετακινήσεις κατά την εκτέλεση του προγράμματος με σύγχρονο πούλμαν
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα πολυτελή ξενοδοχεία  4 * αστέρων.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (πρόγευμα και δείπνο.)
  • Περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Επίσημος ξεναγός καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Συνοδός του γραφείου, με ειδικές γνώσεις.
  • Φ.Π.Α και ασφάλεια ταξιδιού.
  • Ατομικοί Φόροι ξενοδοχείων.
  • Χρήσιμα έντυπα ταξιδιού.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια εισόδων στα μουσεία και επισκέψιμους χώρους.
  • Χρήση τοπικών μέσων.
  • Υπηρεσίες που δεν αναγράφονται και φιλοδωρήματα

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία
12. 07.

Τιμή
1480€ συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων /ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   340 € Υ
Ενδιαφέρομαι