KYΘΝΟΣ

Το απογυμνωμένο τοπίο της ανεμοδαρμένης ενδοχώρας, το μυστηριώδες σπήλαιο Καταφύκι στο κέντρο του νησιού στην Δρυοπίδα, οι ιαματικές πηγές της στα Λουτρά, τα ασβεστωμένα σοκάκια της Χώρας με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα , οι 97 ακρογιαλιές που συνθέτουν μια δαντελλωτή ακτογραμμή γύρω από την αλλοτινή Θερμιά, όλα αυτά και άλλα τόσα σε μια τριήμερη γνωριμία με την άγνωστη της …διπλανής πόρτας που απέχει μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου.

Ελάτε να την απολαύσουμε και να αποχαιρετίσουμε το καλοκαιράκι με τα γλυκά χρώματα και αρώματα του Σεπτεμβρίου!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ 

1.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9/23 ΑΘΗΝΑ-ΛΑΥΡΙΟ-ΚΥΘΝΟΣ

Αναχώρηση από την Πλ. Συντάγματος στις 06.30 για το λιμάνι του Λαυρίου. Στις 08.15 σαλπάρουμε για την Κύθνο και φθάνουμε στις 10.00 στο λιμάνι του Μέριχα. Μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας στα Λουτρά. Γνωστά από την αρχαιότητα για τα ιαματικές τους πηγές, μας προσφέρουνε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε το κεντρικό και βόρειο μέρος του νησιού. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ώρα να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα. Γευματίζουμε στις ψαροταβέρνες των Λουτρών και ξεκουραζόμαστε. Το απόγευμα  ανηφορίζουμε προς την πρωτεύουσα του νησιού την Χώρα ή Μεσαριά, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου. Κτίστηκε τον 17ο αιώνα και από τότε κατοικείται συνεχώς.  Mικρές πλατείες και γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με παραδοσιακά εστιατόρια, καφέ μπαρ, ζαχαροπλαστεία και εμπορικά καταστήματα, κάτασπρα σπίτια με χρωματιστές πόρτες και παράθυρα, σκαλιά, καμάρες και στεγάδια, εκκλησίες και ανεμόμυλοι συνθέτουν ένα θαυμάσιο οικιστικό σύνολο. Επισκεπτόμαστε την αξιόλογη εκκλησία  του Αγίου Σάββα που χρονολογείται από το 1613 μ.Χ και έχει το οικόσημο του Α. Γοζαδίνου, και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας που είναι η παλαιότερη του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2.ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9/23 ΛΟΥΤΡΑ-ΔΡΥΟΠΙΔΑ -ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΝΑΛΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την Δρυοπίδα που οφείλει την ονομασία της στους Δρύοπες, τους πρώτους σύμφωνα με την παράδοση κατοίκους του νησιού. Εδώ θα επισκεφτούμε  το Bυζαντινό Μουσείο με Ευαγγέλια, εικόνες και σταυρούς του 18ου και του 19ου αι., χάλκινα και επίχρυσα εκκλησιαστικά σκεύη, ξυλόγλυπτα, επιτάφιο 18ου αι. με απεικονίσεις της ζωής του Xριστού και ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές, οικιακά σκεύη, παλαιά έπιπλα, κεντήματα, υφαντά κ.ά. Η Χώρα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, την καταπράσινη Πέρα Ρούγα και τον Γαλατά και στο νότιο άκρο του παραδοσιακού οικισμού της Δρυοπίδας, στη θέση Φυρές, βρίσκεται το Σπήλαιο Καταφύκι. Πρόκειται για έναν υπόγειο χώρο με τον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες, σε υψόμετρο 190 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, ο οποίος συγκροτείται από μεγάλο φυσικό σπήλαιο, αλλά και τεχνητές στοές μεταλλείου. Χρόνος για προαιρετικό περπάτημα 30΄περίπου για να φθάσουμε ως εκεί εύκολα, μέσα από τα γραφικά σοκάκια της Δρυοπίδας. Καφεδάκι στην πλατεία με τοπικά γλυκά του κουταλιού και αναχώρηση για το νοτιοανατολικό άκρο του νησιού όπου είναι ο μοναδικός πευκόφυτος οικισμός της Παναγιάς Κανάλας. Πρόκειται από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος στις Κυκλάδες, καθώς θεωρείται θαυματουργή. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό –κανάλι– ανάμεσα στην Κύθνο και τη Σέριφο. Γι’ αυτό ονομάστηκε και Παναγία της Κανάλας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της Κρητικής σχολής και φιλοξενείται σήμερα σε ένα μεγάλο ναό που χτίστηκε το 1869.

Μπάνιο και γεύμα στον κόλπο της Μεγάλης Άμμου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3.ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9/23 ΛΟΥΤΡΑ-ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ-ΚΟΛΩΝΑ-ΛΙΜΑΝΙ 

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε με το πούλμαν για την πιο διάσημες αμμουδερές παραλίες του νησιού, την Απόκρουση με τα κρυσταλλένια νερά και στην συνέχεια με μισθωμένο πλοιάριο για την Κολώνα. Εδώ θα εντυπωσιαστείτε από το πώς μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση σε δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία τόσο θεαματικά!  Απολαμβάνουμε το μπάνιο μας και αναχωρούμε με το μισθωμένο πλοιάριο μας για το λιμάνι του Μέριχα. Βόλτα στα μικρά σοκάκια με τα αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια, γευματίζουμε ελεύθερα στις ταβέρνες του και αναχωρούμε στις 16.30 για το λιμάνι του Λαυρίου. Άφιξη στις 18.30, επιβίβαση στο πούλμαν μας και μεταφορά μας στο Σύνταγμα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 225€/επιβάρυνση μονοκλίνου 60€

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μεταφορά από και προς το λιμάνι του Λαυρίου/Εισιτήρια πλοίου ΛΑΥΡΙΟ-ΚΥΘΝΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ σε οικονομική θέση/2  διανυκτερεύσεις στο θαυμάσιο ξενοδοχείο «ΜΕΛΤΕΜΙ» στα Λουτρά/Δύο  πρωινά στο ξενοδοχείο /Εκδρομές στο νησί με τοπικό πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα./μισθωμένο πλοιάριο προς Κολώνα και Μέριχα /Έμπειρος αρχηγός του γραφείου /Ασφάλεια Αστικής ευθύνης.Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Είσοδοι σε Μουσεία / Γεύματα/ Δημοτικός φόρος ανά διανυκτέρευση /Ό,τι θεωρείται προαιρετικό

Ημερομηνία
22. 09.

Τιμή
225
Ενδιαφέρομαι