ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ-ΔΡΑΜΑ-ΣΟΦΙΑ

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σε τρεις πόλεις με περιηγήσεις που συνδυάζουν εξαιρετικά φυσικά τοπία, θρησκευτικά μνημεία, ιστορικά τοπόσημα και πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Με διαμονή στις Σέρρες θα εξερευνήσουμε όλο το ιστορικό και φυσικό μεγαλείο της ανατολικής Μακεδονίας, τους νομούς Σερρών και Δράμας.  Επισκέψεις στα μουσεία θα μας αποκαλύψουν τον πολιτιστικό πλούτο τους, θα απολαύσουμε την ηρεμία και τους ήχους της φύσης αλλά και το καθρέφτισμα των χιονοσκέπαστων κορυφών του Μπέλλες στα νερά της λίμνης Κερκίνης, θα αφεθούμε στη μαγεία της Ονειρούπολης που καλλιεργεί σε μικρούς και μεγάλους το πνεύμα των Χριστουγέννων και θα γευτούμε τις γεύσεις της πολυποίκιλης  μακεδονικής κληρονομιάς. Θα αφιερώσουμε μία ολόκληρη μέρα στην πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας. Η Σόφια μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Vitosha, έχει τεράστια ιστορία, είναι κοσμημένη με βαρυσήμαντα μνημεία με την αύρα των Βαλκανίων να παραμένει ολοζώντανη και αναλλοίωτη. Η Εθνική Όπερα και Μπαλέτο της Σόφιας  είναι ένα εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα που βρίσκεται σε ένα επιβλητικό κτίριο στην καρδιά της πόλης. Έχουμε εξασφαλίσει  θέσεις και σας προσκαλούμε στην παράσταση ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ του Pyotr Ilyich Tchaikovsky στην OPERA της Σόφιας για να  απολαύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα με αυτό το μουσικό θέαμα!

1.Παρασκευή  22/12/23:  ΑΘΗΝΑ  - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΕΡΡΕΣ

Συγκέντρωση  στο Σύνταγμα ώρα 7.30΄και αναχώρηση για την βόρεια Ελλάδα με στάσεις κατά τη διαδρομή. Άφιξη στην συμπρωτεύουσα το μεσημέρι για γεύμα ξεκούραση και βόλτα στους εορταστικούς δρόμους της «νύμφης του Θερμαϊκού».

Συνεχίζουμε και φθάνουμε στις Σέρρες. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση  στο πολυτελές ξενοδοχείο μας ACROPOLE & SPA 4* 

2.Σάββατο  23/12/2023: ΣΕΡΡΕΣ – ΣΟΦΙΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) - ΣΕΡΡΕΣ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την γειτονική Βουλγαρία και την πρωτεύουσά της την Σόφια. Περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο, η Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, δημοφιλούς προορισμού για σκι. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Το εθνικό ιστορικό μουσείο είναι ένα από τα πιο πλούσια της ανατολικής Ευρώπης. Πλατιές, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφες μπουτίκ και πραγματικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την πόλη των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων. . Για όσους ταξιδιώτες  το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής παρακολούθησης στην OPERA της Σόφιας της παράστασης  ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ του Pyotr Ilyich Tchaikovsky ( έχουμε κρατήσεις για θέσεις στην πλατεία , σειρές 2,3,4,9 με κόστος 40€ Ακολουθεί  επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο και ξενάγηση πόλης καθώς και ελεύθερο γεύμα). Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τις Σέρρες πλήρεις εντυπώσεων. Διανυκτέρευση.

3.Κυριακή 24/12/20232:ΣΕΡΡΕΣ –ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΣ- ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ (Σπήλαιο Αλιστράτης)-ΔΡΑΜΑ-ΣΕΡΡΕΣ 

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το χωριό  Εμμανουήλ Παππάς, έναν  παραδοσιακό οικισμό, με πληθυσμό 601 κατοίκους. Στα αξιοθέατα, ξεχωριστή θέση κατέχει το κτήριο του «Σχολαρχείου» (Εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος), που χτίστηκε το 1906 και έχει αναπαλαιωθεί πρόσφατα, ο ναός του Αγίου Αθανασίου με το υπέροχο μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, που χτίστηκε το 1805 στα θεμέλια προγενέστερου ναού.  

Συνεχίζουμε με το  φαράγγι του ποταμού Αγγίτη που ξεκινάει από τη Συμβολή Σερρών, έχει μήκος 15 χλμ και το βάθος του φτάνει τα 100 μέτρα. Είναι ένα μέρος μαγικό και δροσερό, με κάθετους βράχους, πηγές και ορμητικά νερά, ποδηλατόδρομους, πεζοπορικά μονοπάτια και το Σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Επισκεπτόμαστε το σπήλαιο Αλιστράτης  ( χρόνος ξενάγησης περίπου 1 ώρα είσοδος 6€). Φθάνουμε στην φιλόξενη Δράμα με τις γραφικές γειτονιές, τους παραδοσιακούς νερόμυλους και τις πολυώροφες καπναποθήκες, που καθρεπτίζονται στα νερά της λίμνης. Χρόνος για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της πόλης όπως τα παλιά κτίρια και τις καπναποθήκες που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη και ιδιαίτερα στον χώρο της Αγίας Βαρβάρας, το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού (1895) κά. Χρόνος για να γευματίσουμε σε ελεύθερα σε επιλεγμένο εστιατόριο πλάι στα κελαριστά νερά, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, την ειδυλλιακή τοποθεσία στο κέντρο της πόλης με τις πηγές, λιμνούλες και τους καταρράκτες να υποδηλώνει και την ετυμολογία της αρχικής ονομασίας  της πόλης  « Ύδραμα».

Αφιερώνουμε τέλος χρόνο για το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην «Ονειρούπολη» της  Δράμας που κάθε χρόνο κάνει τα Χριστουγεννιάτικα όνειρα μικρών και μεγάλων να ζωντανεύουν! Είναι ένα πραγματικά παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο πάρκο που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες της στην αρχή του Δεκεμβρίου. Επιστροφή στις Σέρρες. Το δείπνο μας απόψε  θα είναι ένα εορταστικό ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο μας ! Διανυκτέρευση.

4.Δευτέρα 25/12/23 ΣΕΡΡΕΣ-ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ-ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ (Μανδράκι)-ΒΥΡΩΝΕΙΑ-ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ-ΣΕΡΡΕΣ

Προγευματίζουμε και……η διαδρομή μας επιφυλάσσει μιά ξεχωριστή έκπληξη!  Κατευθυνόμενοι δυτικά φθάνουμε στο Ακριτοχώρι Σερρών όπου βρίσκεται ένα μοναδικό σημείο αναφοράς για την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική παράδοση. Πρόκειται για το νέο μεγαλοπρεπές καθολικό του ησυχαστηρίου, αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο. Θυμίζει έντονα Άγιο Όρος, αφού είναι κτισμένο στα πρότυπα της αγιορείτικης αρχιτεκτονικής της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, της οποίας και είναι μετόχι. 

Συνεχίζοντας φθάνουμε στην Λίμνη Κερκίνη και την περιοχή Μανδράκι έχοντας την ευκαιρία να δούμε από κοντά την φυσική ομορφιά της λίμνης με τα νούφαρα, τις σαλβίνιες και τις νεροκαστανιές. 

Επόμενη στάση μας η Βυρώνεια ( το πρώην Χατζή-Μπεϊλίκ), με τον σιδηροδρομικό σταθμό του, που υπήρξε το στρατηγείο του Ελληνικού στρατού κατά τον Β' Βαλκανικό Πόλεμο.  Γευματίζουμε ελεύθερα στην παραδοσιακή ταβέρνα  «Μεθοριακός Σταθμός» γνωστή για τις γαστρονομικές προτάσεις της. Κρυμμένα μέσα στους πρόποδες του όρους Μπέλες, τα Άνω Πορόια με τα μακεδονίτικα αρχοντικά και τα εξοχικά σπίτια των προυχόντων οθωμανών ήταν γνωστά και ως  η «μικρή Κωνταντινούπολη». Απολαμβάνουμε τον απογευματινό καφέ μας σε επιλεγμένο σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στο δάσος και επιστροφή στις Σέρρες. Διανυκτέρευση.

5. Τρίτη 26/12/23 ΣΕΡΡΕΣ(ξενάγηση πόλης )-ΣΟΥΡΩΤΗ(Μονή Αγίου Παϊσίου) -ΑΘΗΝΑ

Προγευματίζουμε και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε και να ξεναγηθούμε στα ιστορικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης των Σερρών. Από την Αρχαία Ακρόπολη, τον «κουλέ», θα αγναντέψουμε από ψηλά το πανόραμα της πόλης και του κάμπου με όλα τα χωριά. Επισκεπτόμαστε την παλαιά Μητρόπολη, βασιλική του 10ου αι. που διατηρείται με ελάχιστες προσθήκες μέχρι τις ημέρες μας. Το Λαογραφικό μουσείο των Σαρακατσάνων και στην συνέχεια το οθωμανικό μνημείο κοσμικής αρχιτεκτονικής, το υπέροχο σκεπαστό Μπεζεστένι στο κέντρο της πόλης, σήμερα αρχαιολογικό μουσείο που φιλοξενεί σημαντικά ρωμαϊκά και βυζαντινά ευρήματα σπουδαίας ποιότητας. Τα κτίρια της Νομαρχίας και της Εθνικής Τράπεζας τονίζουν τον εκλεκιστικό χαρακτήρα της τοπικής αστικής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της πόλης και, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Κωνσταντίνος Ξενάκης". Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, χρόνου και καιρού επιτρέποντος διότι το προσκύνημα είναι σε ανοικτό χώρο,   θα επισκεφτούμε στην Σουρωτή την  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου καθώς και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Κατά την διαδρομή μας θα κάνουμε στάσεις για να γευματίσουμε και να ξεκουραστούμε. Άφιξη στην Αθήνα αργά βράδυ

  • Μετακινήσεις με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο.
  • 4 διανυκτερεύσεις στις Σέρρες στο ξενοδοχείο ACROPOL HOTEL & SPA 4*με πρωινό
  • Πλούσιο χριστουγεννιάτικο εορταστικό ρεβεγιόν με ποτά
  • Ξεναγήσεις με τοπικούς συνεργάτες στις Σέρρες και Δράμα
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
  • Πληροφοριακά έντυπα, Φόροι, Ασφάλεια Αστικής  Ευθύνης
  • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο 3€ ανά δωμάτιο ημερησίως.
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αξιοθέατα (κόστος θέσεων πλατείας στην OPERA Σόφιας 40€ στις σειρές 2,3,4,9 πλατείας) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ημερομηνία
22. 12.

Τιμή
395€ / ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 140€
Ενδιαφέρομαι