ΜΗΛΟΣ -ΚΙΜΩΛΟΣ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 5ήμερο ταξίδι μας στο πολύχρωμο νησί της Μήλου και την παρακείμενη γοητευτική Κίμωλο εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο.

Κάθε χρόνο όλο το νησί εορτάζει πανηγυρικά την εορτή του Αγίου Πνεύματος με τοπικές παραδοσιακές εκδηλώσεις χορών και κερασμάτων και γίνεται πόλος έλξης τόσο για τους απόδημους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες του.

Θα σας γνωρίσουμε τα δύο νοτιότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων σε όλη τους την ομορφιά. Τα εντυπωσιακά ηφαιστειακά χρώματα στις 70 πολύχρωμες παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μοναδικά στον ελλαδικό χώρο θρησκευτικά μνημεία ( κατακόμβες) και η ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική καθώς και η τοπική γαστρονομία ικανοποιούν όλους όσους την επισκέπτονται.

Η διπλανή Κίμωλος με το Κάστρο της και τις αμμουδιές θα συμπληρώσει τις εντυπώσεις μας.

Η μετάβασή μας και επιστροφή μας θα γίνει με τα ταχύπλοα σκάφη της SEA JET και η διαμονή μας είναι εξασφαλισμένη στα φιλόξενα και κεντρικά καταλύματα ΑΝΕΖΙΝΑ & ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ.

Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

21/6/24 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΗΛΟΣ : Συγκέντρωση στο λιμάνι στις 07.00 και απόπλους στις 07.40. Άφιξη στο λιμάνι του Αδάμαντα στις 11.05. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχεία μας και επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα στην παραλία Παπικινού. Το απόγευμα άνοδος στην Χώρα( Πλάκα) με την κυκλαδίτική αρχιτεκτονική  όπου θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα στον κόλπο της Μήλου από το μπαλκονάκι της Παναγιάς Θαλασσίτρας!

22/6/24 ΤΡΥΠΗΤΗ ( επίσκεψη στο καλύτερα σωζόμενο αρχαίο θέατρο των Κυκλάδων)-ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ( μοναδικές σε μέγεθος στον Ελλαδικό χώρο, 185 μέτρων, και αξιόλογο χριστιανικό μνημείο )-ΠΛΑΚΑ ( στο στολίδι των Κυκλάδων,  και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο  για να θαυμάσουμε το ...γλυπτικό αντίγραφο του κλεμμένου αριστουργήματος της Αφροδίτης της Μήλου) -ΣΑΡΑΚΙΝΙΚΟ ( εντυπωσιακό απόκοσμο σεληνιακό τοπίο με λευκούς τόφους)- σπήλαιο ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΣ(που βλέπουμε από ψηλά)-ΦΥΛΑΚΟΠΗ ( αρχαιολογικός χώρος νεολιθικής εποχής)-ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ( μπάνιο και γεύμα στο ήσυχο ψαροχώρι)-ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ

23/6/24 ΚΙΜΩΛΟΣ ( με το πούλμαν μας φθάνουμε στο βόρειο μέρος του νησιού όπου με τοπικό σκάφος περνάμε στην γειτονική Κίμωλο. Επισκεπτόμαστε με τοπικό πούλμαν το Χωριό με το μεσαιωνικό κάστρο και επιστροφή στην Ψάθη για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφήτο απόγευμα στον Αδάμαντα)- ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΣΤΟΝ ΑΔΑΜΑΝΤΑ (κεράσματα τοπικών εδεσμάτων, παραδοσιακοί χοροί, γλέντι)

24/6/24 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ 09.00- 19.00 (βλέπουμε το ΚΛΗΜΑ, το ψαροχώρι με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική : το Σύρμα, τις ΑΡΚΟΥΔΕΣ, συστάδα βράχων, το ΚΛΕΦΤΙΚΟ, με την απαστράπτουσα μικρή παραλία, κά).

25/6/24 ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για να απολαύσουμε την περιήγησή μας στα στενά δρομάκια, τα μικρομάγαζα και τις παρακείμενες παραλίες του Αδάμαντα. Μεταφορά στο λιμάνι και απόπλους στις 16.35) ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 19.15

 

 

 

1)Εισιτήρια ταχύπλοου πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΜΗΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

2)4 Διανυκτερεύσεις με πρωινό

3)τοπικό πλοίο Μήλο-Κίμωλο-Μήλο

4)μεταφορές και εκδρομές στην Μήλο όπως ορίζει το πρόγραμμα

5)τοπικό λεωφορείο στην Κίμωλο

6)έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας

7) έντυπα/ ΦΠΑ

 

1) Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

2) προαιρετικός γύρος με σκάφος 50€

3) φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

4) κύρια γεύματα

Ημερομηνία
21. 06.

Τιμή
445€ για ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων / για μικρότερη συμμετοχή επιβάρυνση 40€
Ενδιαφέρομαι