ΑΙΓΙΟ-ΦΤΕΡΗ-ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ

Το Αίγιο κτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο ύψους  60 μέτρων με θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αχαΐας και αποτελεί έδρα του Δήμου Αιγιαλείας. 

Ο  Ερνέστος Τσίλερ ήταν ο αρχιτέκτονας ο οποίος συνέδεσε το όνομά του όχι μόνο με την ανάπτυξη του ώριμου ελληνικού κλασικισμού στο σύνολό του, αλλά και με την Πάτρα και το Αίγιο ειδικότερα. Η Δημοτική Αγορά (νυν Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, το οποίο και επισκεπτόμαστε), ο Μητροπολιτικός ναός της Παναγίας Φανερωμένης, ο ιερός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέου και το Αρχοντικό Ευθυμίου Γάτου (σημερινό ταχυδρομείο) κοσμούν το Αίγιο και αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής.

Ακολουθώντας νότια κατεύθυνση ανηφορίζουμε προς την Φτέρη Αιγίου. Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Αιγιαλείας και ένας τόπος που έχουν ερωτευτεί όχι μόνο οι Αιγιώτες που ζουν δίπλα σε αυτόν, αλλά και οι επισκέπτες του. Σήμα κατατεθέν της Φτέρης, όπως και για άλλα χωριά ο πλάτανος της κεντρικής πλατείας.

Οι πλαγιές του Χελμού με την πλούσια βλάστηση από κυπαρίσσια, πεύκα, πλατάνια  και οπωροφόρα δέντρα και οι όχθες του Σελινούντα ποταμού που διαρρέει την περιοχή θα μας συντροφεύουν στην διαδρομή μας.

Φτάνουμε στην Πλατανιώτισσα ένα γνωστό αλλά και με ένα ιδιαίτερο πραγματικά τοπόσημο που συνδυάζει και τη φύση με την ανθρώπινη παρουσία!

Γευματίζουμε σε τοπικό οικογενειακό ταβερνάκι και επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα πλήρεις εντυπώσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1/11-31/3/24 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Ημερομηνία
03. 12.

Τιμή
25
Ενδιαφέρομαι