Εταιρία

Αγαπητοί Φίλοι Ταξιδιώτες,

Επί μια εικοσαετία και πλέον, το γραφείο ΜΕΜΝΩΝ δίνει επάξια το «παρών» στον χώρο της διοργάνωσης και υλοποίησης ταξιδιών με υψηλούς ποιοτικούς στόχους, πρωτότυπα οδοιπορικά και αδιάλειπτη μέριμνα για την καλώς εννοούμενη ψυχαγωγία του ταξιδιώτη.
Στα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε προτείναμε και καθιερώσαμε εκδρομές που συνδυάζουν την ανάδειξη της Φύσης, της Ιστορίας και του Πολιτισμού κάθε τόπου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η ανταπόκρισή σας που υπήρξε και παραμένει αμέριστη, μας εμψυχώνει για να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Εκτός από τις δικές μας προτάσεις, είμαστε πάντα πρόθυμοι να υλοποιήσουμε και τις δικές σας ιδέες για ατομικά ή ομαδικά ταξίδια.
Εξ’άλλου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όλες τις εποχές του χρόνου, τελούνται πλήθος έθιμα και δρώμενα που οι ρίζες τoυς χάνονται στα βάθη των αιώνων. Η ομορφιά τους αλλά και το βαθύτερο νόημά τους έχουν κινήσει από παλιά την προσοχή των μελετητών, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πόλος έλξης για ένα ευρύτερο κοινό.
Ανταποκρινόμενοι σε ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, σχεδιάζουμε αντίστοιχες θεματικές εκδρομές, που αφενός εστιάζουν στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, αφετέρου εμπλουτίζονται με τα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής. Τα πάντα βέβαια πλαισιωμένα με την γνωστή φροντίδα και ποιότητα του Γραφείου ΜΕΜΝΩΝ. Ζητήστε μας πληροφορίες.

Και τώρα να σας δώσουμε το στίγμα μας:
Πολλές φορές μας ρώτησαν γιατί διαλέξαμε και τι σημαίνει το όνομα «ΜΕΜΝΩΝ». Είναι ο Μέμνων της Ιλιάδας, γιος της Ηώς (Αυγής), ο Φαραώ Μέμνων και οι Κολοσσοί των Θηβών ως το αρχαιότερο τουριστικό αξιοθέατο ή ο Ρόδιος στρατηγός Μέμνων; Τίποτε απ’όλα αυτά! Κριτήριο της επιλογής μας ήταν η έννοια της μνήμης: ΜΕΜΝΩΝ = ΜΝΗΜΩΝ . Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά εφόδια του ανθρώπου. Η μνήμη μας οδηγεί στο παρελθόν, με τα εργαλεία της μνήμης αποκρυπτογραφούμε και βιώνουμε το παρόν, μέσω της μνήμης οραματιζόμαστε το μέλλον. Για να ξέρουμε που πηγαίνουμε, είναι ανάγκη να ξέρουμε από που ερχόμαστε. Με όχημα λοιπόν το ταξίδι καλλιεργούμε την ιστορική μνήμη και προβάλλουμε την διαχρονικότητα της ομορφιάς.