ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ || ΛΙΜΝΗ ΜΠΕΛΕΤΣΙ

Ημερομηνία: 15 Δεκεμβρίου

Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, η επίσκεψη στο αλλοτινό μεγάλο κτήμα της Βασίλισσας Αμαλίας και τον περίφημο νεογοτθικό «Πύργο» κτισμένο το 1850,  είναι μια μοναδική εμπειρία!

Τότε, μέσα σε 2.500 στρέμματα με χιλιάδες δέντρα, δημιουργήθηκε κατά παραγγελία της Αμαλίας και προσωπικά της έξοδα, ένα πρότυπο κέντρο όπου νέες μέθοδοι γεωργικών καλλιεργειών και κτηνοτροφίας εφαρμόστηκαν αποτελώντας καινοτομία.

Σήμερα ο βιολογικός αμπελώνας, οι στάβλοι με τα άλογα καθώς και οι καλοφροντισμένοι κήποι μας περιμένουν για να διηγηθούν την ιστορία τους.

Στο Οινοποιείο του κτήματος, η γευστική δοκιμή των εξαιρετικών κρασιών του κτήματος συνοδεία χορτόπιτας και τυριών θα ολοκληρώσει τις εντυπώσεις μας.

Συνεχίζουμε τις εκπλήξεις με βόλτα στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας, σε μια απροσδόκητα  πρασινογάλαζη λίμνη! Η λίμνη Μπελέτσι κάτω από την ομώνυμη κορυφή, είναι ένας μικρός και προσιτός παράδεισος.

Γευματίζουμε σε επιλεγμένη ταβέρνα στα Κιούρκα με παραδοσιακές πίτες, ποικιλία κρεατικών και χειροποίητα ζυμαρικά, με θέα την καταπράσινη έκταση που μας περιβάλλει.

Χάρτης

Περιλαμβάνει

Δεν περιλαμβάνει:

  • Δεν περιλαμβάνεται η ξενάγηση στο Κτήμα Βασιλίσσης, κόστος 8€