ΚΡΗΤΗ (1) || το στολίδι στην ευλογημένη θάλασσα

Ημερομηνία: 22 Αυγούστου

Ελάτε να σας ταξιδέψουμε  από την προϊστορία έως την σύγχρονη εποχή με …βάρκα το τραγούδι! 

Έχουμε την τιμή να πλαισιώσει ένα μέρος της εκδρομής μας η  διεθνούς φήμης σοπράνο, κυρία Σόνια Θεοδωρίδου, που θα μας μυήσει στον οικείο της κόσμο της όπερας καθώς θρυλικές όπερες της baroque περιόδου ( π.χ.«Ιδομενέας» του Mozart, «Αριάδνη στην Κρήτη» του Haendel ) άντλησαν το θεματικό τους περιεχόμενο από τις πλούσιες πηγές της ιστορίας της Κρήτης.

Το οδοιπορικό μας θα ξεκινήσει από τα παράλια για να εξερευνήσουμε την πλούσια σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους ενδοχώρα όπως είναι η Κνωσσός, η Τύλισος, η Ζώμινθος, η Ελεύθερνα και οι Αρχάνες. Mπροστά μας υψώνεται το ιερό βουνό των Μινωιτών, ο  Γιούχτας  "σμιλεμένος" με την μορφή του Νεφεληγερέτη Δία! 

Ο επιβλητικός  Ψηλορείτης θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές και τα μυστικά του! Θα περπατήσουμε μέχρι το Ιδαίο Άντρο όπου κατά παράδοση οι Κουρήτες προστάτεψαν τον Δία από την μήνη του Κρόνου κτυπώντας δυνατά τις ασπίδες τους και χορεύοντας για να μην ακούγεται το κλάμα του μωρού Διός. Στα ριζά του είναι τ΄Ανώγεια, ένας τόπος που οι κάτοικοι διατηρούν ακόμα στο λεξιλόγιό τους αρχαίες ελληνικές λέξεις! 

Δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε την κρητική παραδοσιακή κουζίνα καθώς  κάθε μέρος που επισκεπτόμαστε έχει τον δικό του τοπικό γαστρονομικό πλούτο.

Ο χορός και  η μουσική είναι συνυφασμένα με την κρητική ψυχοσύνθεση μέσα από τα ριζίτικα και τις μαντινάδες που σαν μινωικός απόηχος των ήχων των Κουρητών φθάνει μέχρι τις μέρες μας.

Απόγειο της εκδρομής μας θα είναι ένα  μοναδικό ρεσιτάλ της  κυρίας Σόνιας Θεοδωρίδου, στο Ηράκλειο  με θέμα  «Μεσόγειος , η ευλογημένη θάλασσα» με τραγούδια ερμηνευμένα σε έντεκα γλώσσες από τις χώρες της Μεσογείου: Λίβανο,Τουρκία,Ισραήλ, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κορσική, Κάτω Ιταλία και Ελλάδα.

Σας προτείνουμε λοιπόν να ταξιδέψετε μαζί μας στον κόσμο της Μουσικής και των αισθήσεων! 

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιλαμβάνει

Eισιτήρια πλοίου MINOANLINES σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες (διατίθενται 8 εσωτερικές και 8 εξωτερικές καμπίνες)

3 Διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο  IBIS STYLES Heraklion Central 4* &1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ALEXANDER 3*στο Γερακάρι

2 γεύματα με παραδοσιακές γεύσεις σε τοπικές ταβέρνες

καθημερινές ξεναγήσεις με τοπική επίσημη συνεργάτιδα ξεναγό

μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας

έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας/

ενημερωτικά έντυπα, χάρτης, πληροφοριακό υλικό / Ασφάλεια ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΦΠΑ. 

Δεν περιλαμβάνει:

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις

ατομικά γεύματα, έξοδα

Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία 3.00 € & 1,5€ αντιστοίχως,  ανά δωμάτιο ημερησίως.