ΚΡΗΤΗ- ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ || ΚΝΩΣΟΣ-ΖΩΜΙΝΘΟΣ-ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ-ΤΥΛΙΣΟΣ-ΑΡΧΑΝΕΣ-ΦΟΥΡΝΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ

Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου

Από τα παράλια έως τα «ριζά» και από τα οροπέδια ως τις κορφές του Ψηλορείτη θα ταξιδέψουμε από την προϊστορία έως την σύγχρονη εποχή.

Ελάτε να ιχνηλατήσουμε τα πρώτα βήματα του θεού των θεών και τα έργα των ανθρώπων του μεγαλύτερου νησιού στο σταυροδρόμι των πολιτισμών.

Θα αφουγκραστούμε τις ιαχές των Κουρητών στο ιερό Ιδαίον Άντρον του Ψηλορείτη, θα περπατήσουμε στα βήματα του Μίνωα, θα γευτούμε την τσικουδιά και την στάκα στα μιτάτα της Ίδης και θα καμαρώσουμε την χιλιοτραγουδισμένη λεβεντιά στα Ανώγεια με την καταπληκτική θέα, τόπο καταγωγής του Νίκου Ξυλούρη.

Στην εύφορη κοιλάδα Αμαρίου, όπου πηγάζει ο Πλατύς Ποταμός, θα πεζοπορήσουμε πλάι στα τρεχούμενα νερά και τον καταρράκτη που ρέει ολοχρονίς, τα υπεραιωνόβια πλατάνια και τα σπάνια άγρια λουλούδια. Ο γύρος του φράγματος των Ποταμών, ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα του νησιού, θα μας μείνει αξέχαστος.

...και φυσικά θα τιμήσουμε τα ανόθευτα προϊόντα  και την τοπική γαστρονομία!

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
1η ΗΜΕΡΑ 25/10/21 Συγκέντρωση στον Πειραιά στις 20.00 και επιβίβαση στο πλοίο της ΜINOAN LINES για το Ηράκλειο. Στις 21.00 σαλπάρισμα για Ηράκλειο.
2η ΗΜΕΡΑ 26/10/21: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΚΝΩΣΟΣ-ΟΡΟΣ ΓΙΟΥΚΤΑΣ-ΦΟΥΡΝΙ-ΑΡΧΑΝΕΣ 
 Το βράδυ έξοδος στην φωτισμένη πόλη-λιμάνι. Διανυκτέρευση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας IBIS STYLE 4*
 3η ΗΜΕΡΑ 27/10/21: ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΤΥΛΙΣΟΣ-ΖΩΜΙΝΘΟΣ-ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ-ΑΝΩΓΕΙΑ 
Σήμερα μια έκπληξη μας περιμένει ….. 
Απολαμβάνουμε παραδοσιακό γεύμα με κρητικές νοστιμιές σε τοπική ταβέρνα του χωριού
4η ΗΜΕΡΑ 28/10/21: ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  
5ηΗΜΕΡΑ 29/10/21 MAΡΓΑΡΙΤΕΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ-ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ-ΜΕΡΩΝΑΣ-ΓΕΡΑΚΑΡΙ
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στο χωριό. HOTEL ALEXANDER 3*
 6η ΗΜΕΡΑ 30/10/21 ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΜΑΡΙΟΥ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΤΣΟΥ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ
Γευματίζουμε σε γνωστή επιλεγμένη ταβέρνα του Ρεθύμνου για να αποχαιρετίσουμε την Μεγαλόνησο με τις πιο γλυκές αναμνήσεις!  
 Το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στις 20.00 στο λιμάνι του Ηρακλείου για την βραδυνή μας αναχώρηση με το πλοίο στις 21.00.
7ηΗΜΕΡΑ  31/10/21 Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 06.30.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ   500€ με πρωινό ( συμμετοχή 30 ατόμων)

Περιλαμβάνει

Eισιτήρια πλοίου MINOAN LINES σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες (διατίθενται 8 εσωτερικές και 8 εξωτερικές καμπίνες)/3 Διανυκτερεύσεις στο IBIS STYLES Heraklion Central 4* &1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ALEXANDER 4*στο Γερακάρι/2 γεύματα με παραδοσιακές γεύσεις σε τοπικές ταβέρνες/καθημερινές ξεναγήσεις με τοπική επίσημη συνεργάτιδα ξεναγό/ μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας/ έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας/ ενημερωτικά έντυπα, χάρτης, πληροφοριακό υλικό / Ασφάλεια ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:

Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις/ατομικά γεύματα/ Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία 3.00 € & 1,5€ αντιστοίχως, ανά δωμάτιο ημερησίως.