ΘΑΣΟΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ || στο Αρχιπέλαγος του βορειανατολικού Αιγαίου!

Ημερομηνία: 04 Σεπτεμβρίου

Γνωστή από την αρχαιότητα για το λευκό της μάρμαρο, τα πλούσια μεταλλεύματά της αλλά και τα πυκνά της δάση, την ονομάσανε « πλωτό δάσος»! Χαρείτε μια διήμερη  απολαυστική  ξενάγηση στα παραδοσιακά χωριά, στα αρχαία μνημεία  και κολυμπείστε στα νερά της καταπράσινης Θάσου. Δοκιμάστε τα Θασίτικα προϊόντα όπως το ξακουστό πευκόμελο και τις νοστιμότατες ελιές θρούμπες.

Στην Σαμοθράκη, στην ψηλότερη κορυφή του όρους Σάος, το Φεγγάρι, καθόταν ο θεός Ποσειδώνας και παρακολουθούσε τις μάχες του Τρωικού πολέμου. Στην Παλαιόπολη τα πανάρχαια Καβείρια μυστήρια της προσέδωσαν την αίγλη  του « μυστηριακού» νησιού των θρύλων! Η άγρια ομορφιά της ακατάλυτης φύσης της  μας προ(σ)καλεί σε ένα αναβάπτισμα αισθήσεων! 

 Η Λήμνος, ηφαιστειογενές νησί, είναι ιδανικό για ξεκούραση. Αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό στις μεταναστεύσεις προϊστορικών ανθρώπων από την Ασία προς την Ευρώπη, κάτι το οποίο μαρτυρείται από τους νεολιθικούς οικισμούς που έχουν βρεθεί σε πολλά σημεία του νησιού. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες, υπέροχες και καθαρές παραλίες, παραδοσιακούς οικισμούς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και περιζήτητα τοπικά προϊόντα γνωστά από την αρχαιότητα όπως κρασί μέλι, τυρί και φυσικά άφθονο ψάρι.

Ο Αη Στράτης ( Άγιος Ευστράτιος), με την παρθενικά ανέγγιχτη ομορφιά του, είναι αφημένος στην ονειρική γαλήνη του Αρχιπελάγους. Κατάφυτο νησί από δάση βελανιδιάς, διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς και αν και κάποτε υπήρξε τόπος εξορίας, σήμερα είναι περιζήτητος τόπος παραδεισένιων διακοπών! Εφόσον οι καιρικές συνθήκες και τα τοπικά δρομολόγια μας το επιτρέψουν θα οργανώσουμε μονοήμερη προαιρετική εξόρμησή στο απομακρυσμένο αυτό σημείο του Αιγαίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περιλαμβάνει

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

Μεταφορές-περιηγήσεις  με πολυτελές πούλμαν/10 Διανυκτερεύσεις με πρόγευμα- μπουφέ σε ξενοδοχεία όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα/  πλοία ΚΑΒΑΛΑ-ΘΑΣΟ-ΚΑΒΑΛΑ//ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ//ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟ//ΛΗΜΝΟ-ΛΑΥΡΙΟ / καμπίνες  δίκλινες εξωτερικές στο δρομολόγιο Λήμνος-Λαύριο /Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης/Έμπειρος συνοδός του Γραφείου μας/Τοπικοί ξεναγοί /Πληροφοριακό υλικό, χάρτες, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

Γεύματα/Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Εθνικά

Πάρκα και οτιδήποτε προαιρετικό/Φόρος διανυκτέρευσης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  Γεύματα/Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Εθνικά

Πάρκα και οτιδήποτε προαιρετικό/Φόρος διανυκτέρευσης.